Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Bescherm je werknemers en cliënten tegen ongewenst gedrag. Stel een gecertificeerd vertrouwenspersoon aan.

Vertrouwenspersoon

Iedereen heeft recht op een veilige en integere omgang. Neerbuigende opmerkingen, pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie horen daar niet bij. Mensen kunnen hier letterlijk ziek van worden. Om werknemers, cliënten en mantelzorgers tegen ongewenst gedrag te beschermen, kun je een externe vertrouwenspersoon aanstellen.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Als gecertificeerd vertrouwenspersoon bied ik vertrouwelijke, veilige ondersteuning aan werknemers, cliënten of mantelzorgers als er sprake is van miscommunicatie, onheuse bejegening, machtsmisbruik, pesten en dergelijke.  Als vertrouwenspersoon ondersteun ik degene die een beroep op mij doet; ik werk onafhankelijk van de zorgorganisatie die mij inhuurt. De werknemer, cliënt of mantelzorger kan mij op eigen initiatief inschakelen. Samen bekijken we wat het probleem is en verkennen we de keuzes, zodat de persoon in kwestie zelf een keuze kan maken.

Over Kiem & Co

Sinds 2017 ben ik gecertificeerd Vertrouwenspersoon Ongewenste omgangsvormen en lid van de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen. Mijn opleiding volgde ik bij Van Oss & partners. Ik ben in te huren via het LSR. Deze organisatie zorgt voor continuïteit bij ziekte of afwezigheid.

Voor wie?

Vanuit de Arbeidsomstandighedenwet is iedere werkgever verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving voor zijn werknemers. Een van de mogelijkheden is het aanstellen van een externe vertrouwenspersoon.